Uvjeti korištenja

UVJETI I PRAVA KORIŠTENJA

Ovi uvjeti i prava korištenja definiraju način, prava i uvjete korištenja internet stranica www.digitalis.ba (u daljnjem tekstu: Web Shop) od strane posjetitelja. Firma Digitalis d.o.o. iz Novog Travnika, (u daljnjem tekstu: Firma) je vlasnik Web Shopa.

SADRŽAJ

Tvrtka zadržava u svakom trenutku pravo mijenjanja i ažuriranja Web Trgovine kao i izmjena i dopuna Uvjeta i prava korištenja Web Shopa bez potrebe obavještavanja stalnih, privremenih ili novih korisnika i/ili posjetitelja. Posjetitelji bi stoga trebali periodički provjeravati Uvjete i prava korištenja. Korištenjem Web Trgovine nakon eventualnih izmjena i/ili dopuna prihvaćate ih bez obzira da li ste s njima upoznati ili ne.

ODGOVORNOST

Odgovornost Firme je ograničena do vrijednosti kupljene robe u trenutku plaćanja. Firma ne preuzima odgovornost niti će biti odgovorna za bilo kakve gubitke ili štete prouzročene samim proizvodima ili savjetima/informacijama/podacima prikazanim na Web Shopu. Firma nije odgovorna za bilo kakvu pogrešku u tekstu, slici, linkovima ili bilo kojem drugom djelu sadržaja. Cjelokupan sadržaj Web Shopa je prikazan u najboljoj namjeri, ali Firma ostavlja mogućnost nenamjerne pogreške i ovime upozorava korisnike da to imaju u vidu, a korisnici korištenjem Web Shopa prihvaćaju takvu mogućnost.

AUTORSKA PRAVA

Sav materijal koji uključuje tekstove, slike, ilustracije, animacije, logo, audio i video i druge nespomenute dijelove sadržaja Web Shopa su vlasništvo Firme. Nije dozvoljeno njihovo kopiranje, citiranje, presnimavanje, objavljivanje, distribuiranje ili bilo koji drugi način korištenja bez dopuštenja Firme, a u skladu sa Zakonom o intelektualnom vlasništvu.

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem i korištenjem Stranica prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.
Odabirom opcije Prijava na Newsletter dajete nam vašu suglasnost da vas elektronskim putem uključimo u naše marketinške i ostale aktivnosti.

 

NAČINI I UVJETI KUPOVINE

KUPOVINA

Uvjeti kupovine definiraju način i uvjete postupka naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe koja se nalazi i prodaje na Web Shopu. Prodavač robe ponuđene na ovim stranicama je Firma, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine (Web Shopa) koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavaču. Sve cijene uključuju PDV. 

NARUČIVANJE

Robu je moguće naručiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem na Web Shopu, a Kupac o istoj dobiva obavijest na e-mail adresu. Ukoliko Prodavač iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može navedene u narudžbi, a o roku i/ili nemogućnosti isporuke ostatka će pismenim putem na e-mail adresu obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Odluči li se Kupac na otkazivanje preostalog djela narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 7 radnih dana od zaprimanja odluke o otkazivanju i to uplatom na račun.

PLAĆANJE

Naručene artikle s troškovima dostave Kupac može platiti:
1. pouzećem (u gotovini prilikom primitka),
2. uplatom na račun prema zaprimljenoj ponudi na osnovu narudžbe.

POTVRDA NARUDŽBE

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu unesenu u elektronski obrazac.

DOSTAVA 

Dostava naručene robe vrši se uglavnom, ali ne i uvijek poštom ili kurirsko službom. Moguće su i iznimke tipa Digitalis dostavom ili vlastitom dostavom. 
Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 14:00h biti će otpremljene isti dan. Ostale narudžbe biti će otpremljene prvi sljedeći radni dan. Dostava u pravilu traje jedan do dva dana (ne računajući pritom dan same narudžbe, neradne dane i praznike).
Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavač će kupca obavijestiti na e-mail adresu o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, a roba je već plaćena, prodavač će vratiti novac uplatom na račun Kupca najkasnije u roku od 7 dana od dana primitka uplaćenog iznosa.
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati (vidi REKLAMACIJA) dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 5 radnih dana od dana predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavača, odnosno od poštanske ili kurirske službe, mora obavijestiti Prodavača kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko Kupac ili ovlašteni preuzimatelj prilikom same dostave ne bude na adresi dostave roba će se privremeno zadržati u poštanskom uredu ili kod lokalne/regionalne jedinice kurirske službe, a o čemu Kupcu treba biti ostavljena obavijest sa točnim podacima. Ukoliko Kupac ne podigne pošiljku s pošte ili kurirske službe u roku od 5 radnih dana, pošiljka se vraća Prodavaču i Prodavač je dužan, osim kod pouzeća, vratiti uplaćeni iznos umanjen za troškove dostave i povrata robe. Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu ponovno naruči robu na Web Shopu Firma zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate poštanskih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe. Firma prestaje biti odgovorna za naručenu i plaćenu robu u trenutku preuzimanja robe od strane kurirske službe. Tvrtka ne može garantirati i odgovarati za brzinu i uspješnost dostave od strane kurirske službe niti je spremna snositi bilo kakve posljedice vezane uz istu.

POVRAT ROBE / REKLAMACIJA

Kupac ima pravo na povrat/reklamaciju neispravne ili robe s greškom u roku od 14 dana. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na mail: info@digitalis.ba nakon čega će Prodavač dati Kupcu upute o daljnjem postupanju. Prodavač će u najkraćem mogućem roku Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos ukoliko nije moguće realizirati zamjenu. Prodavač ne uvažava Kupcu pravo na reklamaciju u slučaju da je roba: oštećena nestručnim rukovanjem ili upotrebom; da je roba evidentno korištena i ispravna ili djelomično potrošena i ispravna; oštećena jer se Kupac nije pridržavao uputa za korištenje; oštećena mehanički fizičkim putem. Također reklamaciju nije moguće izvršiti ukoliko Kupac i računom i garantnim listom (za proizvode sa određenim periodom garancije) ne može dokazati da je roba kupljena upravo na Web Shopu i kada.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Firma smatra vašu privatnost kao i zaštitu vaših osobnih podataka svojim prioritetom. Firma se obvezuje čuvati u tajnosti sve informacije i podatke o posjetiteljima Web Shopa. Pristupom i korištenjem Web Shopa prihvaćate postupke i mjere zaštite privatnosti, ali i da ne preuzimamo i ne snosimo odgovornost za bilo kakvu eventualnu zloupotrebu navedenih podataka od strane treće osobe ukoliko ista do njih dođe bez našeg znanja i/ili volje.

OSOBNI PODACI

Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Firma sazna tijekom vašeg korištenja Web Shopa. Firma se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Web Shopa. Firma će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati bez vašeg znanja trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA

Registracija za kupovinu nije potrebna, Firma prikuplja osobne podatke kupca prilikom kupovine na Web Shopu samo radi dostave i identifikacije kupca. Osobni podaci kupca se neće koristiti u druge svrhe.